انجیر از نظر انرژی غذایی دارای اهمیت ویژه ای است زیرا با انرژی بالا در حدود 70-65 درصد قند دارا می باشد که تقریبا با این مقدار قند و ویتامین موجود در آن، با خرما برابری می کند. در جنگ جهانی دوم به علت کمبود قند از میوه انجیر به جای قند استفاده شده است. این میوه دارای بیشترین کلسیم در بین میوه هاست، همچنین این میوه دارای مقادیر زیادی هیدرات کربن، سدیم و پتاسیم است. 

انجیر به عنوان یک منبع غنی از مواد معدنی و ویتامین ها شناخته شده است. میوه خشک انجیر منبع بسیار خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی، کربوهیدرات ها، قندها و اسیدهای آلی و ترکیبات فنلی می باشد و مهمترین قندهای موجود در انجیر فروکتوزوگلوکز می باشد.انجیرها دارای چربی آزاد، سدیم آزاد و مانند دیگر گیاهان دارای کلسترول آزاد هستند. 

یک وعده استفاده از انجیر خشک حاوی صد گرم انجیر است (حدود یک چهارم فنجان) که برابر با حدود سه عدد انجیر کالیمیرنا (Cali Myrna) یا چهار تا پنج عدد انجیر میشن (Mission) است.  در مورد انجیر ازمیر 20-10 عدد انجیر حدود 100 گرم است. مواد معدنی اصلی و ویتامین های موجود در صد گرم انجیر عبارتنداز: 6% آهن، 6% کلسیم، 7% پتاسیم، 1/7% ویتامین B.1 و 2/6% ریبوفلاوین. میوه های انجیر دارای حداقل 17 نوع آمینواسید و گلوتامین در بالاترین مقدار است. 

آنتی اکسیدان های انجیر می تواند لیپو پروتئین پلاسما را زیاد و آنها را از اکسیداسیون های بعدی محافظت کنند. 

انجیر دارای ترکیبات غذایی متفاوتی از جمله قند، پروتئین، چربی، کلسیم، آهن، ویتامینA، ویتامینB1، ویتامینB2 و ویتامینC می باشد. 

کتاب جامع انجیر، مهندس حسین فقیه، 1397

  • انجیر بیش از هر میوه ای قند طبیعی دارد و به مقدار قابل توجهی دارای ویتامین  های A,B  می باشد. 
  • میوه انجیر، نیروبخش، ایجاد کننده انرژی و چاق کننده است و مواد لازم برای سوخت و ساز بدن را در خود جمع نموده است.  
  • انجیر به علت دارا بودن دانه های ریز، باعث تقویت معده و روده می شود. 
  • وجود مقدار زیاد فسفر این حقیقت را نشان می دهد که انجیر در پرورش هوش و حافظه بسیار موثر است. 
  • انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیایی بدن را بالا برده و در دفع اوره و چربی خون بسیار موثر است.  
  • انجیر می تواند موجب بهبود برخی از مشکلات کبدی و روماتیسم مزمن شود. 
  • پتاسیم موجود در انجیر، تامین کننده سلامتی کودکان ضعیف،کم خون  و  بی اشتها است. 
  • مصرف انجیر برای بیماری های عصبی بسیار موثر است. 
  • جوشانده 25تا 30 گرم برگ انجیر در یک لیتر آب برای درمان سرفه و اختلالات جریان خون مفید و موثر است همچنین جوشانده 40 تا 120گرم انجیر در یک لیتر آب برای درمان برونشیت مزمن، زکام و گرفتگی صدا مفید است. همچنین مصرف جوشانده برگ انجیر در منظم نمودن عادات ماهانه خانم هایی که مبتلا به بی نظمی عادات ماهانه شده اند موثر است که باید این جوشانده را چند روز قبل از عادت ماهانه مصرف نمایند. 
  • بررسی خواص تغذیه ای و درمانی انجیر از دیدگاه طب اسلامی، میرحسن موسوی، نسیم شاویسی
    • شیره سفیدی که از دم برگ ها یا میوه انجیر خارج می شود برای درمان میخچه و زگیل مفید می باشد. 
    • غرغره کردن جوشانده انجیر خشک برای درمان گلو درد، ورم لثه ،ورم دهان موثر است. اگر 5تا7 انجیر خشک را در مقداری آب ریخته و با شعله ملایم پخته شود تا به صورت شربتی درآید، این شربت گلودرد را آرام و سرفه را تسکین می دهد. 
    • جوشانده شاخه نازک درخت انجیر، در درمان آبی که در بافت های بدن جمع شده است، موثر میباشد.
    •  مصرف این میوه برای کودکان و اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته اند و  دوره نقاهت را می گذرانند، بسیار مفید است. 
    • مسواک کردن با سوخته ی انجیر، برای جرم گیری دندان و تقویت لثه مفید است. 
    • برگ تازه انجیر برای التیام جراحات و زخم ها و جوش خوردن سریع زخم های سطحی موثر است. می توان برگ تازه را به مدت کمی روی زخم های سطحی گذاشت. 
    • جوشانده برگ انجیر برای دیابتی ها مفید است و مقدار انسولین تزریقی مورد نیاز برای شخص دیابتی را کم میکند
    • بررسی خواص تغذیه ای و درمانی انجیر از دیدگاه طب اسلامی، میرحسن موسوی، نسیم شاویسی
    •