زودرس ترین انجیر جهان

پلدختر – خبرگزاری مهر: پلدختر در استان لرستان به عنوان قطب انجیر سیاه ایران میزبان تولید زودرس ترین انجیر جهان است، موضوعی که می تواند باغداران این منطقه را به سود خوبی برساند اما متاسفانه هر سال به دلیل نبود صنایع بسته بندی و فرآوری و عدم خرید تضمینی، دلالان و واسطه ها زودتر از همه سراغ این محصول می روند. به گزارش خبرنگار مهر، به رغم ظرفیتهای مهم و بالای شهرستان پلدختر در زمینه تولید انجیر سیاه همچنان بخش باغداران پلدختری از مشکلات متعددی برای تولید محصولات خود رنج می برند به طوریکه این موانع موجب چالش جدی برای تولید این محصول شده است. کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی پلدختر نیز در این رابطه گفت: رقم انجیر سیاه پلدختر از نوع معمولی یا        Common fig 

است این میوه از نظر تولید مثل یک میوه پارتنو کارپ است یعنی نیازی به گرده افشانی و رقم گرده دهنده ندارد و تکثیر رایج آن در این شهرستان از طریق قلمه است. زودرس بودن این محصول در پلدختر نسبت به سایر مناطق کشور و حتی جهان از مهمترین شاخص ها و ویژگی های انجیر سیاه پلدختر است. همچنین میانگین برداشت محصول انجیر سیاه پلدختر بیش از 20 تن در هکتار بوده که اختلاف فاحش و قابل اشاره ای با میانگین جهانی تولید این محصول دارد به طوریکه میانگین تولید این محصول در پلدختر بسیار بالاتر از میانگین برداشت جهانی در یک هکتار است. این درخت در طول سال دو نوع محصول تولید می کند محصول اول که breba و یا در اصطلاح محلی “دبه” گفته می شود میوه ای است که بر روی شاخه سال گذشته تولید می شود و اندازه آن درشت تر و میزان آن به طور متوسط 3-2 تن در هکتار است این محصول بنام نوبرانه انجیر با قیمت بسیار بالا و مناسب در بازارهای مصرف ارائه می شود.