کارگاه آموزشی مدیریت باغ انجیر دیم در مروارید داراب

آخرین کارگاه آموزشی سلام انجیر در سال 1399با هدف آموزش اصول هرس، تغذیه، گرده افشانی و معرفی آفات و بیماری­ های مهم  به باغداران منطقه در تاریخ 20 اسفند در منطقه مروارید شهرستان داراب برگزار شد.

در این کارگاه دکتر جعفری با بیان اینکه ارزش اقتصادی انجیر روز به روز در حال افزایش است افزود: برای بهره ­برداری بیشتر از سطح زیر کشت حال حاضر در کشور، لازم است علاوه بر استفاده از تجربیات نسل گذشته با مبانی جدید مدیریت باغات انجیر آشنا شویم. دو مشکل عمده ای که در انجیرستان­ های منطقه مروارید وجود دارد شامل دو بیماری ترشیدگی میوه و شانکر انجیر است. شروع این کارگاه با آموزش اصول اولیه هرس به باغداران بود، دکترجعفری مدرس کارگاه بیان داشتند با توجه به اینکه مشکل عمده­ی این منطقه شانکر انجیر است و راه اصلی انتقال بیماری از طریق ابزار هرس است. پس لازم قبل از هرس وسایل و ابزار هرس به طور کامل با استفاده از الکل و یا وایتکس ضدعفونی شود. همچنین یکی دیگر از روش­های مدیریت این بیماری مدیریت زمان هرس است برای کنترل این بیماری بهتر است که زمان هرس را به اواخر زمستان موکول کنیم. ایشان در ادامه بیان داشتند که در هرس اصولی هیچ گاه نباید شاخه ­ی اصلی یا به اصطلاح بازو را از شاخه­ های فرعی خالی کرد و همیشه یک تا دو شاخه در جهات مختلف و به فاصله ده 10 تا 15 سانتی­متر را روی بازو نگه داشت. همچنین شاخه­ هایی که دارای زاوایه بازتری نسبت به بازو هستند باردهی بیشتر دارند پس آن­ها را نباید هرس کرد و شاخه­ های با زاویه بسته را حذف کنیم. از دیگر مباحث مطرح ­شده در این کارگاه تشخیص زمان مناسب برای گرده ­افشانی یا به اصطلاح محلی “بردادن” است.